metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
gość ~gość (Gość)15.10.2019 22:55

Wygrało wasze ukochane PIS więc petycja o więcej policji

18

zainteresowany ~zainteresowany (Gość)15.10.2019 23:17

Ludzie!! to nie o to chodzi kto i na co ma prawko tylko jak się posługuję zdobytą wiedzą i umiejętnościami... bo może mieć full wypas kwalifikacje a wyobraźni zero bo jak nie umie jeździć( ale zrobił prawko i ma) to nawet na rowerze spowoduje wypadek więc tu nie ma kogo obwiniać czy to TIR czy osobówka.....jeden jest kierowcą z prawdziwego zdarzenia a kolejny zrobił bo taka była jego wola...

60

gość ~gość (Gość)16.10.2019 02:09

Ten wypadek dobitnie pokazal,ze nasze sluzby kompletnie sobie nie radza z opanowaniem sytuacji.Ludzie stali w korku po 6 godzin i dluzej.Jak male dzieci mialy to wytrzymac?Ten kto jest za to odpowiedzialny powinien wyleciec z roboty na zbity ryj.

43

gość ~gość (Gość)16.10.2019 07:02

Wiele osobowych tam do ostatniej chwili wyprzedza i nagle zjazd, bo sie przypomnialo, tir jesli wazy 40t nie zatrzyma sie przed takim w 5 metrów, nie oceniam tej sytuacji a jedynie podaje przyklad ktorych mam ogrom na codzień, pozdrawiam i szerokosci wszystkim

61

Bezdomny ~Bezdomny (Gość)16.10.2019 07:35

https://www.google.pl/maps/@51.4180764,19.6374042,372m/data=!3m1!1e3
Dziś po 7 jadę w stronę Katowic, a tu zestaw po hamulcach i zjeżdża z A1 na Twardosławice... i tak odzienie - albo wjazd na A1 albo zjazd z A1.

50

wojt ~wojt (Gość)15.10.2019 18:52

wczoraj jechałem A4. 5 tirów pod rząd "zachowało" odległość między sobą ok 3-4 metrów, a wg przepisów odległość ta ma wynosić 2x długość zestawu. i schowaj się teraz człowieku na prawy pas. Jest bardzo mało policji na drogach, a jeżeli jest to wlepiają mandat tylko za prędkość Szkoda tylko niewinnych ludzi..

264

gość ~gość (Gość)15.10.2019 20:55

Kierowcy Tirów myślą ze są świętymi krowami... wielokrotnie zmieniają pas zupełnie nie patrząc w lusterka, maja męcząca i monotonna prace ale to nie usprawiedliwia ich cwaniakowania. Wyprzedzanie przez dwa km gdzie jeden jedzie o 5 km szybciej. Trochę wyobraźni nie zaszkodzi nikomu...

155

gość ~gość (Gość)15.10.2019 20:55

Nie mogę nigdy pojąć jednej rzeczy.Jest np.ograniczenie do 70km trafia sie mameja co jedzie 40km/h choć nic przed nim nie jedzie,pogoda idealna itp.Myśli że jest super bo jedzie ostrożnie...Za nim tworzy sie coraz większy korek,ludziom z tyłu zaczynają puszczać nerwy i zaczyna się wyprzedzanie tego niedzielnego kierowcy stwarzając niebezpieczne sytuację.Do czego zmierzam...Nie czujesz się na siłach,to nie wsiadaj za kółko.

1110

gość ~gość (Gość)16.10.2019 07:11

Bo ludzie jeżdżą osobowkami na autostradach po 60-70 na godzine. Zajezdzaja drogę tira i chamuja przed maską bo musieli czekać 1 minutę jak sie tiry wyprzedaly. Wczoraj miałem taką sytuacje w niemczech. Kierowcy audi nie spodobalo się że musiał czekać aż skończę manewr wyprzedzania i przed samą maską schamowal mnie do 59 dobrze że nie wszyscy są debilami bo powinnem go rozjechac i by skończył jak ta Pani

212

Detektyw Rutkowski ~Detektyw Rutkowski (Gość)16.10.2019 09:55

https://polskiedrogi-tv.pl/w-drogowej-pulapce-czyli-nieudany-zjazd-z-autostrady/
Tak to wygląda codziennie! Kilka razy dziennie tam zjeżdżam i wielu kierowców wykorzystuje pas awaryjny jako przedłużenie pasa zjazdowego.
Czy dobrze? Czy źle?
Zawsze się znajdzie ktoś kto prawidłowo pojedzie padem i chcąc prawidłowo wjechać na pas zjazdowy zostaje blokowany przez "awaryjnego", a w takiej sytuacji nie trudno o dzwon z tyłu od 40-tu ton.

70

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat